26 mar 2008, 8:16

Дългото сбогуване с един голям поет 

  Poesía » Filosófica
571 0 12

                                                    В памет на Добромир Тонев

Полетата на словото са пусти.
Мълчанието по гърлата дращи.
Във храма на небесните изкуства
за тебе Бог сега строи издателство,
където ангелите да въздишат
по словоред и стъпки, по поезия.
Светкавици по облаците пишат,
но ние сме на дъното на бездната
и няма преводач за йероглифите
на Господ, принце, само ти го можеше.
За нас метафорите бяха рифове,
по-остри от целувката на ножа.
Сираци сме. Душици безпризорни.
В стената гледаме и кършим пръсти.
Цигарата дими във пепелника ти.
Димът рисува твоето отсъствие.
В „Изгубения свят", от теб създаден,
отсъства истинският динозавър.
Безмълвно пием - глухонеми сенки,
остатъчни нюанси от пейзажа.

© Красимир Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??