14 feb 2017, 21:05

Държава за закриване 

  Poesía » Civil
380 3 9

Дали не идва нещо безнадеждно? 

Децата на изгубените ангели, 

през куп за грош живота си подреждат 

и болките си кичат – като панделки. 

 

Израснали под знака на невежите, 

навикнали на хули и презрение, 

с проклятие, когато ви порежат, 

не чакайте от никъде спасение.

 

Бронирани са. Нямат си Родина. 

Множат се инстинктивно – като кучета. 

Пищи светът от техните роднини 

и често ни ги връща – като случаи. 

 

Но те са шампиони в оцеляване 

и даже нелогично са щастливи. 

Такива са, каквато е държавата. 

Държавата не е ли пред затриване? 


Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??