26 oct 2011, 0:17

Дървото на живота 

  Poesía » Filosófica
642 2 4

Дървото на живота

е зелено -

и туптящо.

Стъклото,

през което

гледаме света -

е ледено студено.

А може и обратно,

хлад смразяващ,

зеленото телце

да завладее

и то прогнило,

лепкаво,

пропито с смрад,

със трескави листа

да рови в прозореца.

А ние, без да сме 

разбрали,

че кръговратът

се повтаря,

грешките си

стари -

пак боготворим.

© Jivka Koleva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??