***
Във езерцата на очите ти стаена
любов и нежност, болка, суета...
От тях да вкуся позволи на мене
и радостна и тъжничка сълза.
Животът с мъдрост ни наказва -
втъкава в дните трезвостта.
С черупка твърда ни запазва
от лудостта на любовта.
Но днес бъди благословена -
по пътя на живота продължи!
И с мъдрост трезва надарена,
с душата на дете си остани!
2003г.
© Краси Ганчев Todos los derechos reservados