18 oct 2011, 22:44

* * * 

  Poesía » Otra
485 0 2


Във везана кърпа, с възел пристегната,

скрита във скрина на баба, мълчи

златна паричка, самотна, низвергната,

златни спомени пази, но в тайна стои.

 

Златна паричка, получена даром,

помни сватбари и празнични дни,

златно време със звън на пендари

и вкус на солено-златни сълзи.

 

Неугасващо бляскава, на вечност обречена,

златни молитви, смях и мечти,

ще пренася неизменно във времето,

наречена с обич на баба с вяра за бъдещи дни.

 

Сияйна и ценна, меркантилно звънлива,

паричката дреме в забрава сега,

но един възел да скрие злато не стига,

не може да се върже вечността.

© Счетоводител Храбър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??