Един човек
Има хора, които променят живота ти,
мисълта за тях те кара да не спиш!
Те объркват съдбата ти, а
после ти казват да си вървиш!
Има моменти, за които силно желаеш
да се върнат отново, но уви -
миналото можеш само да забравяш,
ти нямаш право да го промениш!
Пишеш това и мечтаеш
да зърнеш тези хора за миг;
и всичко е минало, и знаеш,
че те са други вече, ала ти не си.
Един от тези хора се вкопчи в живота ми
и ме накара да чувствам тъга!
Той бе мечтаната болест на сърцето ми,
но - както всички - и тази мечта изгоря!
"Един Човек" – ти беше в сърцето ми
и още си там, затова прости!
Не можах да те забравя – ти беше "Човекът на мечтите ми",
ала за теб аз бях “просто човек”, нали?!
© Соня Todos los derechos reservados