ЕДИН РИМУВАЩ ИДИОТ
... понякога се мъча да съм благ дори и с най-големите простаци –
човек ли е, на мен не ми е враг! – и вълк във глутница от върколаци,
готов съм кротко да го приютя дори и в най-зловещите си доби,
постеля да му стелна на цветя! – нали живеем за едната Обич? –
по чаша винце да си споделим, да му разчупя черния си хлебец,
от нас животът литва яко дим! – и всеки жив човек ми е потребен,
и – с риск да ви изглеждам идиот, преглъщам най-горчивите му думи –
ей тъй я карам вече цял живот! – вървя си все по праведните друми.
Дори да пукна утре в "Пирогов", повтарям ви в несръчната си рима –
живейте, братя! Дишайте с Любов, защото утре няма да ни има.
24 март 2023 г.
гр. София, 11, 10 ч.
© Валери Станков Todos los derechos reservados