ЕДИНАК
До болка знам, че щом е хладно,
пустинно, диво на душата.
То значи да си ял, а гладен
да виеш сам срещу Луната.
Проточил врат, с вкопани лапи,
натегнат в струна виеш, виеш!
А тя, Луната де, е суха.
Как ти се иска да изпиеш
с години трупаната злоба,
че сам си бил. И сам ще бъдеш.
Е, нека, мислиш си, в утробата
пак бил си сам, недей да пъдиш
поне Луната - стара грешница.
Ти приласкай я, вий, вий пак.
Аз знам добре, Луна, приятелко -
орисан съм. Да бъда единак...
11.11.1994г.-гр. Пловдив
© Диан Нецов Todos los derechos reservados