Единствено желание
Имах аз едно желание.
Изпратих го във вечността.
И едно недоизказано страдание,
и една несбъдната мечта.
Аз съдница си бях и адвокат.
Осъдих се и оправдах се тихо.
На смърт обрекох своя свят,
пощадих едно-едничко чувство скрито.
Теб да върна пожелах,
но чувам думи "Лека нощ".
Едва тогава осъзнах,
че екзекуторът стои с оголен нож.
Време е присъда да се изпълнява,
а в мен гори все още тя,
едничката, която в моя рухнал храм остана,
моят враг, ала и моята сестра.
А ножът все по-близо приближава
и пращам аз желанието си във вечността.
Страданието в очите ми угасва,
за миг сме само аз и любовта.
Тя е между мен и острието.
Изпращам я по вятъра, при тебе ще я донесе.
Ще те достигне заедно с желанието от вечността поето,
ще разбереш, че обичаше те досега едно хлапе
...единственото му желание да го обичаш бе...
© Мими Todos los derechos reservados