Една година мина,
откакто се венчахме
и бушува в мене огъня, любима,
когато с теб сърцата си събрахме.
С дете дари ме, мъничка звездичка,
плод на нашта обич несравнима,
и даже и след хиляди години
ще продължа да те наричам аз "любима".
И нека всички помнят този ден съдбовен,
във който казахме си "да", опиянени от любовните искри
и докато го има този свят греховен,
на живота ми ще бъдеш смисъл ти.
© Петър Адамов Todos los derechos reservados