15 ago 2006, 12:38

ЕДНА ИСТОРИЯ 

  Poesía
898 0 13
ЕДНА ИСТОРИЯ


Флиртува облакът със планина,
тя беше във зелената си младост,
ръката му светкавица-стрела,
опипваше тревожната й радост.

Боляха я дъждовните игли,
стенания гърмежни я раздраха
и водната му струя оплоди,
скалите й, смълчани във уплаха.

От тяхната пролука избуя,
на храста резедавата осанка,
родило се от облачна вода,
все гледаше за бащината сянка.

© Милена Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??