12 ago 2019, 14:36  

Една история в анданте 

  Poesía » De amor, Formas graves
1449 9 8

Положила на теб глава,
прегръщам мократа трева.

 

Листата треморно се люшкат
и галят сгърбения дъб.
На повея отронен дъх
нечута приказка ни шушне.

 

И слушаме, почти примрели,
как шепнат вятърните трели
една история в анданте
за топли, търсещи се длани.

 

Далеч от нас, градът бъбрив
прогони всички пеперуди.
Но тук сме в сън, така красив...
И не, не искам да се будя!
 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

I rested down my head on you.
The soaking grass beneath us grew.
The leaves were quivering in tremor
as they caressed the hunchbacked oak.
A windy breath passed by and spoke ...
  1237 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??