31 may 2014, 21:52

Една жена, родена да обича 

  Poesía » De amor
1577 1 6


Една жена, родена да обича,
за тебе ще направи чудеса -
ще нарисува в миг кокиче,
ще преоткрие пролетта.

 

Една жена, родена да обича,

във лудост ще обърне твоя ден, 
ще те превърне във бездомник,
ще те захвърли в пепелта...

 

Една жена, родена да обича,
за тебе ще отключи сто врати,
самозабравила се до полуда
ще си измисли хиляди лъжи,

 

за да те има, за да може
да прелети дори и през света,
и ако ще и вятъра да гони,
през делниците и в тъга,

 

тя ще изпее със сърцето си
как ще те чака, и макар без чест,
след толкова сълзи изплакани
да донесеш от себе си ти вест,

 

с която да докоснеш и душата ù,
с ръцете си в един забравен миг,
а после, полудяла от екстаза си
да помете дори света със вик,

 

да преобърне всичко... и съдбата ти,
да отнесе във вихър твоя ден,
за да остане после във сърцето ти
като един недозабравен стих.

© Жулиета Великова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??