Пленява с красота
усмивката крехка
на тази жена,
рисунъка
на възрастта,
жилестите й ръце,
бръчките
по нейното лице...
Излъчва топлота
проникващият поглед,
шептящ: ”Ела, ела...”,
майчиното й сърце,
скута роден,
две милващи ръце...
Облива тя със светлина
от ореол на мъдростта
и с пълни шепи
черпи ведрина
от коренищата дълбоки
на народната душа!
© Росица Танчева Todos los derechos reservados