16.06.2010 г., 16:05 ч.

Една стара жена 

  Поезия » Друга
579 0 10

Пленява с красота

усмивката крехка

 на тази жена,

 рисунъка

 на възрастта,

 жилестите й ръце,

 бръчките

по нейното лице...

Излъчва топлота

проникващият поглед,

 шептящ: ”Ела, ела...”,

 майчиното й сърце,

 скута роден,

 две милващи ръце...

Облива тя със светлина

 от ореол на мъдростта

 и с пълни шепи

 черпи ведрина

 от коренищата дълбоки

 на народната душа!

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??