28 ene 2014, 11:18

Една стара приказка 

  Poesía » Otra
620 1 3

Тази нощ ще се случи,
узрее ли месечината -
сънено ще пролае куче,
ще въздъхне в бъчвите виното,
ще проскърца врата, ще звънне прозорец,
ще се свие в клонака вятърът морен,
ще се свре тишината в ситни стъпки по двора -
по-безплътни от топлия шепот на нощвите.
Ще изохка учудено в тъмното птица,
тънка сянка ще резне съня на тревата...
И една стара приказка пак ще бъде написана,
щом сама на змея пристане момата.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??