15 ago 2008, 15:12

Една старица подаряваше усмивки 

  Poesía » Otra
678 0 16

Една старица подаряваше усмивки,

зад ъгъла надеждно протегнала ръка.

Косата и, небрежно вързана на плитка,

откриваше в лицето и безброй слънца.

 

Подритваха я уличните минувачи.

Минаваха през нея като мътен дим.

Не знаеха, че тя не може да заплаче,

защото в нея вече нищо не боли.

 

По ръцете и личаха тежките години.

По вените изпъкнали - немил живот.

Тя беше свикнала със хорските обиди,

затуй поднасяше с усмивките любов.

 

И там, зад ъгъла, плетеше нежно,

усмивки крехки, перлени следи.

В косите и в плитка сплетена надежда,

старицата поднасяше мечти.

© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??