7 jul 2007, 17:46

Едно... Или Три? 

  Poesía
556 0 5
1...

Когато Онзи, Любимият, дошъл,
Вече било прекалено късно,
За да зашият разочарованието ти,
За да те събудят и да повярваш,
Че Денят може да има и красиво лице,
Ти си държала в ръцете си само
Чернобелият спомен за някого И
Никой не е можел
Да го изтръгне от теб...

2...

Когато Онази, Любимата, седнала
На ръба на леглото,
Вече било прекалено късно,
За да те прегръща плюшено или да те целува черешово,
Защото очите ти, празни и стъклени, търсели
Познат образ някъде там, отвъд Прозореца...

3...

Когато аз пристигнах, вие вече
Бяхте вкопчени - ти в него и
тя в теб...
Не заслужавам вашата топлина...
Не...
Защото вече предвкусвах
Непоправимото и Необозримото...
Аз,
Ти
И тя...
Бяхме Едно...

© Питър Хайнрих Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??