13 sept 2024, 8:45

Едно "Marlboro" в дъжда 

  Poesía
129 2 4

ЕДНО „MARLBORO“ В ДЪЖДА

 

... есента ще дойде скоро – мека като кадифе,

ще ѝ дам едно "Marlboro", ще я черпя със кафе,

нещо топло ще ѝ кажа, сетне ще си помълчим,

и ще поседим на плажа, опнал своя жълт килим,

край рибарските колиби – със изцъклени очи,

на вързунки мъртви риби

чирозът ще си мълчи,

 

тишината ще се шмугне в туфите със сух камъш,

и – надянал черни гугли, облакът ще прати дъжд,

и вълна̀та ще се нерви, ще дере пред нас поли –

сякаш срязани консерви, тракат черните скали,

есента ще дойде скоро – чаках я от сто лета! –

мъж в дъжда, едно "Marlboro" –

струйка дим във Вечността.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??