ЕДНО „MARLBORO“ В ДЪЖДА
... есента ще дойде скоро – мека като кадифе,
ще ѝ дам едно "Marlboro", ще я черпя със кафе,
нещо топло ще ѝ кажа, сетне ще си помълчим,
и ще поседим на плажа, опнал своя жълт килим,
край рибарските колиби – със изцъклени очи,
на вързунки мъртви риби
чирозът ще си мълчи,
тишината ще се шмугне в туфите със сух камъш,
и – надянал черни гугли, облакът ще прати дъжд,
и вълна̀та ще се нерви, ще дере пред нас поли –
сякаш срязани консерви, тракат черните скали,
есента ще дойде скоро – чаках я от сто лета! –
мъж в дъжда, едно "Marlboro" –
струйка дим във Вечността.
© Валери Станков All rights reserved.