30 oct 2021, 21:46

Едно момиченце с кокиченце 

  Poesía » Para niños
401 1 4

Едно момиченце с кокиченце

вървеше си по уличката "Втора".

И срещна три синигерчета

горе на стобора,

четири калинки под листата

търсещи на Слънчо топлината.

Пет палави момичета го подгониха 

и хукна то към крушата отронена...

 

Едно пораснало момиче със кокиче 

върви си пак по уличката "Втора".

Поспира се и спомня си за детството на двора.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Милена Минчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??