Егоист съм в любовта!
егоист, и себичен!
Или ще бъдеш само моя
или – на никого!
Такъв съм,
ревнив съм
защото мога да обичам!
Внимателен ще бъда!
Няма да те отегчавам,
няма да те натоварвам.
Искам само да ти да ме обичаш
имам нужда от мъничко внимание
без лъжи и лицемерие.
Осъзнаеш ли това
за теб бих обърнал света.!
И пъкъла бих слязъл,
Дявола ще наругая.
С горгона карти ще играя
стига ти да си до мен
всяка нощ
и всеки ден...
© Христо Манчев Todos los derechos reservados