19 abr 2020, 13:34

Егоистът 

  Poesía » Otra
562 0 0

За себе си само мисли той,

смята се за център на вселената,

ала в тежък час кой ще го спаси, кой,

кой тогаз ще лекува душата му - ранената?

 

Той всичко иска да има,

без от това да има нужда,

иска само да взима,

копнее за собствеността чужда.

 

И той се смята за велик,

за Цезар, за Наполеон,

а всъщност жалък е циник,

а всъщност спукан е балон.

 

И кой тоз човек ще обича,

кой ще му помага,

кой негов приятел ще се нарича,

кой грижи за него ще полага?

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??