8 dic 2014, 17:30

Ех, Българийо - 4 

  Poesía
387 0 2

Да си спомним за Ленън.
Не че нямаме Левски.
На където погледнем
падат чужди завеси.
Кой е Д. Димов?
Знаеме Окуджава.
Паметта ни руши се
като тази държава.
Колко бързо изчезва
споменът, паметта...
Възпитаваме грешно
вече свойте деца.
Любовта - валентинка.
Свободата - Висоцки.
Мила родна картинка,
а в душата ми боцка.
Ех, Българийо мила,
кой за Тебе живя?
Кой за Теб се раздаде?
Кой за Тебе умря?
Хапят тези въпроси,
като зла змия.
Всеки кръста си носи.
Да живей паметта.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??