25 may 2018, 22:56  

Ей хора 

  Poesía » Odas y poemas
1191 1 2

Ей хора

 

Ей,  елате тук в недрата,

На земята наша,

Където си стои от пантивека,

Миналото на човека.

 

Тук ще видите нещата,

Точно каквито бяха,

Расата ни как се пръкна,

И в историята вмъкна.

 

Много нещо се изписа,

Много пъти пренаписа,

Всеки , който ни докопа,

Си ни сложи от живота,

Много нещо приживяхме,

Но все пак оцеляхме.

 

Но помнете скъпи хора,

Господа ни е упора,

Истината пак е тук,

Въпреки и пак напук.

 

Ние сме велика раса,

Знаят го и от Прованса,

Затова се вий гордейте,

Че сте Българи и  пейте.

 

Пейте, пейте мили хора,

Песните на наште баби,

И словата на дедите,

Дето са ни завещали.

И помнете имената,

 Имената  от стената

свързани със свободата.

 

И макар, че пак боли,

Знаеш го и ти нали,

Истината  ще излезе.

Ще порасне и узрее.

Ще се пръсне в простора,

Ще огрее всички  хора.

 

Христо Христов

24.05.2018г.

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Накъде вървиш, човеко? »

44 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??