Ежедневие
Няколко прозореца светят
неспокойни в спокойната нощ.
Измъчени хората кретат
затворени в жилищна площ.
Хладилникът празен мълчи...
На кой ли сън му дохожда?...
За гладния песен не звучи...
Крадецът в нощта се разхожда.
Но ще се разсъмне. Човекът ще спре.
Пред прозореца на своята вяра.
Демократично не иска да мре.
Реално ще вдигне своята мяра.
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados