30 июн. 2015 г., 11:26

Ежедневие 

  Поэзия
316 0 3

                                        Ежедневие

 

Няколко прозореца светят

неспокойни в спокойната нощ.

Измъчени хората кретат

затворени в жилищна площ.

 

Хладилникът празен мълчи...

На кой ли сън му дохожда?...

За гладния песен не звучи...

Крадецът в нощта се разхожда.

 

Но ще се разсъмне. Човекът ще спре.

Пред прозореца на своята вяра.

Демократично не иска да мре.

Реално ще вдигне своята мяра.

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??