Ежедневие
Кой си ти? Какъв си? От къде си?
Влезе трайно в малкия ми свят.
И любов и ревност ми донесе.
Разгадах те. А оставаш непознат.
Твоето величествено его!
Ти със него си неразделим.
Ако можеш да се разделиш със него,
искаш ли, да си ги разменим?
Ти ще станеш кротък и послушен.
Аз понякога ще повишавам тон.
Ти ще се преструваш, че ме слушаш
и ще ми пригласяш в полутон.
От съмнения и думи, уморени,
с тебе гръб опрели, ще заспим.
Сутринта - сънливи и засмени,
ще се любим. И ще си простим.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados
и ще ми пригласяш в полутон."
Идилия!