9.12.2016 г., 18:09 ч.

Ежедневие 

  Поезия » Любовна
278 1 2

Ежедневие

 

Кой си ти? Какъв си? От къде си?

Влезе трайно в малкия ми свят.

И любов и ревност ми донесе.

Разгадах те. А оставаш непознат.

 

Твоето величествено его!

Ти със него си неразделим.

Ако можеш да се разделиш със него,

искаш ли, да си ги разменим?

 

Ти ще станеш кротък и послушен.

Аз понякога ще повишавам тон.

Ти ще се преструваш, че ме слушаш

и ще ми пригласяш в полутон.

 

От съмнения и думи, уморени,

с тебе гръб опрели, ще заспим.

Сутринта - сънливи и засмени,

ще се любим. И ще си простим.

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??