Вятърните мелници неустоимо ме зоват
Росинант е булдозер, но нищо не печеля
от сриване, никой път
Камъни на пясък меля;
На кого е притрябвал сух и хладен?!
Пирови победи от ужас бледи
С широки очи ме гледат; “Какво, бе?!”
Ами нищо;
Сизиф къта мемоари скришно
А всички вицове са за Едип,
Който ни управлява сърдит
от присмиването над греховете му
Кара големия джип, невъзмутимо
по дупките на живота си… на живота ни
Всички сме там… а тия двамата герои
като Авел и Кайн са
в братоубийствен двубой
Боже, дай ми някакъв смисъл,
че все за нещо съм орисан
дето да не е плява в градината на времето…
овцете си дремеме; пастирът е вълк
Говорете ми още за дълг!!
Призовавам Ви...
© Todos los derechos reservados