10 nov 2004, 14:48

ел Коменданте Бекъм 

  Poesía
796 0 0

Ел коменданте Бекъм

"Мисля за безсмъртието на революцията"-каза ел Коменданте.
Чета дневника на Гевара.
С когото си направиха Гавра.
Когото разкараха от Куба,
за да му разкажат играта в Боливия.
Децата носят фланелки с лика на Ернесто.
Децата не носят фланелки с лика на Ботев!
Може би "Че" е по-красивият от двамата.
Сигурно прилича на Бекъм или на Джони Деп...
"Днес извадих от краката си шест кърлежа" -чета дневника на аржентинеца.
Чета тази червена книга.
Мисля за безсмъртието на капитала.
Все едно е какво ще консумираш,-
може да пиеш кола,
може да купуваш тениски с ликове на безстрашни утописти.
Стига да е известен пич,
лицето му ще се продава.
Но ти,приятел, знаеш ли какво е да откраднат душата ти?!
Стига!
Това е прекалено!
Оставете мъртвите истински хора на мира!!!

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??