В съня ми – сън... Античен град
в полуефирен плам и ням...
Издигат се колони там.
предверие към рай и ад.
И нежен лъх, и мъртъв хлад
понасят ме към златен храм
с портали два... О, аз не знам
кой води в мрак, кой в чуден свят.
Каквото и да избера
ще е без теб, и ще сгреша,
изгубвам своята душа.
В самота ще изгоря...
Зова свещеното ти име:
Ела, Любов и събуди ме!
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados