Dec 5, 2017, 1:43 PM

Ела, Любов и събуди ме 

  Poetry » Strict forms
2086 8 18

В съня ми – сън... Античен град

в полуефирен плам и ням...

Издигат се колони там.

предверие към рай и ад.

 

И нежен лъх, и мъртъв хлад

понасят ме към златен храм

с портали два... О, аз не знам

кой води в мрак, кой в чуден свят.

 

Каквото и да избера

ще е без теб, и ще сгреша,

изгубвам своята душа.

 

В самота ще изгоря...

Зова свещеното ти име:

Ела, Любов и събуди ме!

 

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??