ЕМИГРАНТСКИ ПАНАИР
Търсещият щастие е като пияницата,
който не може да улучи пътя към дома си,
но знае, че има дом.
Волтер
Яжте, българи и пийте!
Избягали от мило, драго.
Произхода си тука крийте
на таз поляна край Чикаго.
Тук стоите изтъпанчени.
Патриоти сте на думи.
Поамериканчени
с най-различни суми.
Тука няма да ви найдат.
Гълтайте духовни хапчета
с писъка на тъжна гайда
и миризмата на кебапчета!
Но заглъхват тези звуци
сега в усмивката ви хладна.
Как ще знаят вашите внуци
че родната ви стряха падна!?
Чувството ви е изстинало.
Постъпката е непростима.
България за вас е минало.
Но нея още там я има!!!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados