22.02.2014 г., 22:16 ч.

Емигрантски панаир - Цикъл -"Умираща България" - Скрити отражения 

  Поезия
399 0 0

 

                               

  ЕМИГРАНТСКИ ПАНАИР

 

Търсещият щастие е като пияницата,

който не може да улучи пътя към дома си,

но знае, че има дом.  

Волтер 
                                                                               

 

                 Яжте, българи и пийте!

                 Избягали от мило, драго.

                 Произхода си тука крийте

                 на таз поляна край Чикаго.

 

                  Тук стоите изтъпанчени.

                  Патриоти сте на думи.

                  Поамериканчени

                  с най-различни суми.

 

                  Тука няма да ви найдат.

                  Гълтайте духовни хапчета

                  с писъка на тъжна гайда

                  и миризмата на кебапчета!

 

                   Но заглъхват тези звуци

                   сега в усмивката ви хладна.

                   Как ще знаят вашите внуци

                   че родната ви стряха падна!?

 

                   Чувството ви е изстинало.

                   Постъпката е непростима.

                   България за вас е минало.

                   Но нея още там я има!!!      

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??