Допуснах те в олтара свят на моята душа,
но ти не влезе
като богомолец там.
Недей ми казва, че не съм разбрала
и греша.
За лековерието си изпитвам срам.
Като езичник полудив нахълта в моя храм
и всичките светини в него
обруга.
Аз исках светла вяра
и надежда да ти дам.
Ти, като еретик, със тях се подигра.
Иди си! Повече не искам да те знам!
И чуй ме, по-далече стой от моя храм!
© Славка Любенова Todos los derechos reservados