8 апр. 2011 г., 21:02

Еретик 

  Поэзия » Другая
462 0 0

 

 

       Допуснах те в олтара свят на моята душа,

       но ти не влезе

       като богомолец там.

       Недей ми казва, че не съм разбрала

       и греша.

       За лековерието си изпитвам срам.

 

       Като езичник полудив нахълта в моя храм

       и всичките светини в него

       обруга.

       Аз исках светла вяра

       и надежда да ти дам.

       Ти, като еретик, със тях се подигра.

 

       Иди си! Повече не искам да те знам!

       И чуй ме, по-далече стой от моя храм!

 

 

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??