ЕСЕН
Ще дойде есен -
но друга.
Не ще окапят пак листата,
ще пеят птички,
но не на юга,
а в моя двор -
на тайното ни място под брезата!
Ще дойде есен -
не ще я следва зима.
В далечината някой ще усили
лятна песен,
а тебе пак ли ще те има?
Ще дойде есен -
под ръка със лятото горещо.
Ще заравяме спомени в сандъка на греха.
Ще бъде юли, ще бъде август...
Ще ме очакваш с люляк - нейде на върха.
Ще дойде есен -
ще заравяме коси в златистите жита.
Ще пеем песни...
Ще бъде сезонът на любовта!
© Жени Петкова Todos los derechos reservados