В очакване на зимата
гората опустя.
Птиците ги няма.
Тревите спят.
Мъглите се събират на ежегоден бал.
Дълги сиви рокли,
а обувките им в кал.
Танцуват върху локви
и вятърът ги гали, някак си,
от жал.
Оголени дървета и тъмни небеса,
дълбока есен, в очакване на чудеса.
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados