16 oct 2024, 19:25

Есен 

  Poesía » Del paisaje
89 0 2


Море от златни класове, 
червено грозде и небе, 
разстила се септември над света 
и стават малки чудеса.

Дете със раничка в ръчичка, 
към знанието смело тичка, 
ще учи буквите красиви, 
а баба му ще прави зимнина от сливи.

 Ракийка във казана се вари, 
да има цяр за зимни дни. 
Прелитат птици в групи на ята
 и търсят топлите места. 

Листата горски пожълтяват
 и дните дълги се смаляват,
 а слънцето смирено си заспива — 
то има нужда да почива.

 Мъгла и дъжд, разкаляна земя,
 чадъри много - смръщени лица,

забързаният град в неоново блести, 
не вижда есенните красоти.
Людмила Стоянова

© Lyudmila Stoyanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??