22 jul 2010, 7:44

Есен в планинско градче 

  Poesía
552 0 13

ЕСЕН В ПЛАНИНСКО ГРАДЧЕ

 

                                                                    На Галина Вълчева

 

Няма гларуси, няма делфини,

няма шумни, внезапни коли.

С наръч старец край тебе ще мине

и красиво цял ден ще вали...

 

Ще се спускат мъгли и дечица

по жълтеещи близки била,

ще излита сред клоните птица,

от отвъдното сякаш дошла.

 

И една хризантема в пейзажа...

Тук, далече от бялата степ,

аз дойдох затова, да ти кажа:

тази есен е пълна със теб.

 

Още много сезони ще минат

в този град като двор разграден.

Няма гларуси, няма делфини,

но е важно, че ти си до мен.

 

2001г.

© Асен Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??