ЕСЕН В ПЛАНИНСКО ГРАДЧЕ
На Галина Вълчева
Няма гларуси, няма делфини,
няма шумни, внезапни коли.
С наръч старец край тебе ще мине
и красиво цял ден ще вали...
Ще се спускат мъгли и дечица
по жълтеещи близки била,
ще излита сред клоните птица,
от отвъдното сякаш дошла.
И една хризантема в пейзажа...
Тук, далече от бялата степ,
аз дойдох затова, да ти кажа:
тази есен е пълна със теб.
Още много сезони ще минат
в този град като двор разграден.
Няма гларуси, няма делфини,
но е важно, че ти си до мен.
2001г.
© Асен Димитров All rights reserved.