Есенен Амулет
на Е...
– Разкошна нощ... Морето!...
Кервани от звезди
и мълнии в небето –
последни може би́...
Прибоят носталгично
се блъска във брега
и вятърът различно
развява се сега...
– Не знам какво се случи?...
И кой сгреши́, и как?...
Дали банален случай
раздялата е пак?...
А знаехме „го“ вече,
че „нещо“ не върви́
и „Краят“ в тази вечер
въпрос ще предяви́...
Страстта ли ни пресъхне
във всички сетива́,
не можем да ѝ вдъхнем-
Живеца след това...
И няма перспектива –
Безкраят е в мъгла,
но стой, поспри се мила
и друго би могла!...
Ако сега смирено
забравиш яростта
и постоиш до мене –
ей тук пред Вечността,
– ще те превърна в спомен,
в магичен Амулет
и всеки миг отронен
отново ще е с теб!...
Пак бих ти дал Онази
от необята власт,
в която от фантазиите
се ражда Нова страст!...
Във Амулет за щастие
щом те превърна с жар,
ще взема и Причастие
от твоят Свят олтар...
... Разкошна нощ.. Морето...
Кервани от звезди.
Последни и Небето
пак мълнии реди́...
12.01.2022.
© Коста Качев Todos los derechos reservados