12 янв. 2022 г., 19:37

Есенен Амулет 

  Поэзия » Любовная
345 1 1

Есенен Амулет

                              на Е...

 

– Разкошна нощ... Морето!...

Кервани от звезди

и мълнии в небето –

последни може би́...

 

Прибоят носталгично

се блъска във брега

и вятърът различно

развява се сега...

 

Не знам какво се случи?...

И кой сгреши́, и как?...

Дали банален случай

раздялата е пак?...

 

А знаехме „го“ вече,

че „нещо“ не върви́

и „Краят“ в тази вечер

въпрос ще предяви́...

 

Страстта ли ни пресъхне

във всички сетива́,

не можем да ѝ вдъхнем-

Живеца след това...

 

И няма перспектива –

Безкраят е в мъгла,

но стой, поспри се мила

и друго би могла!...

 

Ако сега смирено

забравиш яростта

и постоиш до мене –

ей тук пред Вечността,

 

– ще те превърна в спомен,

в магичен Амулет

и всеки миг отронен

отново ще е с теб!...

 

Пак бих ти дал Онази

от необята власт,

в която от фантазиите

се ражда Нова страст!...

 

Във Амулет за щастие

щом те превърна с жар,

ще взема и Причастие

от твоят Свят олтар...

 

... Разкошна нощ.. Морето...

Кервани от звезди.

Последни и Небето

пак мълнии реди́...

 

12.01.2022.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??