Есенен копнеж
на С...
Един сезон чаровен се задава:
на мъдрост и на лудост едновременно –
и Старата ни страст не се забравя,
и Новата нахлува непремерено...
Очаквам те във тази първа утрин
да се „преселим“ в дните златолисти –
със нови чувства току-що пробудени
от нежността на вихри поривисти...
На есенни цветя със аромата,
на плодовете с чувствената сладост
и щедрата палитра на листата –
ще те желая с Втората ни младост!...
Ще те докосна с поглед и със длани,
ела с желания не осъзнати о́ще –
да съберем и дневните забрани
с омаята на Есенните но́щи!...
13.09.2021.
© Коста Качев Todos los derechos reservados