13.09.2021 г., 18:25 ч.

Есенен копнеж 

  Поезия » Любовна
343 1 0

Есенен копнеж

                               на С...

 

Един сезон чаровен се задава:

на мъдрост и на лудост едновременно –

и Старата ни страст не се забравя,

и Новата нахлува непремерено...

 

Очаквам те във тази първа утрин

да се „преселим“ в дните златолисти –

със нови чувства току-що  пробудени

от нежността на вихри поривисти...

 

На есенни цветя със аромата,

на плодовете с чувствената сладост

и щедрата палитра на листата –

ще те желая с Втората ни младост!...

 

Ще те докосна с поглед и със длани,

ела с желания не осъзнати о́ще –

да съберем и дневните забрани

с омаята на Есенните но́щи!...

 

13.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??