21 nov 2017, 9:11

Есенен път 

  Poesía
640 4 12


Есенен път с уморени брези.
Плуват изящни листа.
В облак от мляко животът пълзи
чак до ръба на света.

 

Грейва пролука на синьо око,
ръсва прозрачни сълзѝ.
После мъглата го свива в покой,
сякаш небето гаси.

 

Тайнствени сенки пленяват брега.
Голи брезички летят.
Няма го пътят. Белее река
с лодка от мъртви листа.

 

Чакай лодкарю! Подай ми ръка
в дългия есенен път.
Толкова много кристална тъга
как да изпратя отвъд?

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??