16 sept 2021, 17:09

Есенна 

  Poesía » Del paisaje
207 0 0

Есенна
 

На лятото последната усмивка
седна в клони, поляни и зениците - 
жената в мен на есента прилича, 
посипани от златното, сестрици!

 

Един художник рисува ни и двете - 
изсипва топлите бои на времето,
платното е разпънал със ръцете
и сипе  сок от нар, от високото!

 

Налива утринните, преди сланите
да заскрежат нощи и доверие,
че есента е усмивка на дните -
по гроздобер и тихи  откровения! 

 

Картина от многоцветни дни
и няколко разпиляни и сиротни,
Есента ми, пак ще ме вали
от плодове усмихната - и топли!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??