Зрялата гръд на есента
запълнена с кърма
от топлите сезони,
прелива върху
изтощената земя,
силата си
и я храни.
В утробата и
чакат семена
с надеждата
да не остават гладни,
предричат зимните си теглила
и как отново ще се влеят във гръдта.
© Misteria Vechna Todos los derechos reservados