Есенна импресия...
Инстинкт на пчели ни подмами
към черния грозд на нощта
и късахме с теб ароматни,
наляни от сладост зърна...
И вино направо в кръвта ни
преливаше тъмният сок,
а бяхме без вино пияни
и суеверни без Дявол и Бог.
И голи тела с откровени,
взривени от страст сетива,
преплитахме, млади и древни-
връстници на тая Земя!..
Превърнати в: усет и чувство
(пулсиращо диви!..) в едно,
изваяно с длани и с устни,
в божествена лудост- кълбо...
...Но тръпна умора донесе
със грозд кехлибарен деня,
а с неясна, но властна импресия
ни зовеше навън Есента...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados